Over ons

Wij staan voor moderne (privé-) gitaarlessen in de Hoeksche Waard. GitaarSessies wil op een plezierige manier les geven, maar wel ondersteund door de beste technieken. Wij willen samen met de leerling recent uitgebrachte nummers doornemen, op een leuke manier de toonladders oefenen en op jouw muzieksmaak focussen. Natuurlijk willen we je graag ook andere gitaarstijlen leren.

Door persoonlijke begeleiding zie je vanaf dag één al resultaat. Binnen 2 weken speel je je eerste akkoorden, een leuk ritme en tot slot een leuk tokkeltje erbij.

Naast de lessen verzorgen wij een select aantal producten voor onze cursisten. Vragen over onderhoud/reperaties/afstellen kun je ook bij ons kwijt.

Docenten

Op het momenten werken wij met 4 vaste docenten. In de proefles zullen we bespreken welke docent het best bij je past. In principe blijft dit je vaste docent; wel zo fijn. Maar een switch maken is geen probleem, de klik moet er natuurlijk ook zijn. Naast onze vaste gitaristen hebben we contact met diverse freelancers, zodat er altijd een docent waarmee jij een klik hebt tussen zit.

Vincent

Hallo! Mijn naam is dus Vincent. Als kind vond ik muziek al geweldig. In overleg met mijn ouders nam ik mijn eerste muziekles. Wat voor instrument? Daar was ik nog niet helemaal uit. Dus ik begon met piano- en gitaarlessen bij een veelzijdige docent. Al snel was het duidelijk. Het moest de gitaar worden. Het leukste van gitaarspelen vind ik wel dat je vrij gemakkelijk verschillende stijlen kan spelen en daarnaast kan die natuurlijk overal mee naar toe (gezellig!).

In het begin was het wel even wennen, al die lastige akkoorden, pijnlijke vingers en laten we het maar niet over het notenschrift hebben. Maar ik merkte dat ik er steeds beter in werd. Nadat ik bekend was met verschillende slagjes en akkoorden leerde ik losse noten spelen. Het werd alleen maar leuker.

Ik leerde verschillende (herkenbare) melodietjes spelen; nu was de keus echt gemaakt. Wat een instrument! In mijn reportoire komen verschillende stijlen naar voren. Blues, Pop, Rock, Reggea, Jazz, klassiek etc. Maar het combineren van verschillende stijlen, zowel met de slagjes/tokkeltjes/basloopjes/solos als percussie is echt mijn ding. Noemen ze ook wel Fingerstyle of anders gezegd one-man-band.


Dat ik na mijn studie, met lesgeven, dagelijks met de gitaar bezig kan zijn, is natuurlijk geweldig. Maar wat ik vooral leuk vind is om samen met de cursisten, stap voor stap, hun doel waar te maken op de gitaar. Een uitdaging daarbij is om elke les geheel naar de cursist zijn (muziek)smaak in te richten. Het ene uur 3 giechelende kids met het nieuwste popnummer en het half uurtje daarna soleren op de niet vergeten hits van vroeger!

Inmiddels jaren lesgeven verder zijn er voor mij maar twee punten belangrijk: Elke leerling zal de les met een glimlach verlaten en weer een stap verder zijn met hun gitaarambities.

Hobby's.. Zit ik niet met mijn gitaar in de handen, dan ben ik meestal op het water te vinden met een plank (windsurfen).

Ruud

Mijn naam is Ruud. Ik begon jaren geleden op mijn 14e jaar gitaar te spelen. Veelal ging het vanaf muziekpapier, uit muziekboeken of gewoon vanaf de LP of muziek cassette. Muziek werd er al vroeg met de paplepel ingegoten. Zelf was ik erg enthousiast over de gitaar en speelde destijds 10-12 uur per dag. Zeker in het begin was dat geen pretje, want die snaren deden best zeer. Mijn eerste zelf gekochte gitaar, die ik nog steeds heb, was een Ibanez klassieke gitaar.

Koste destijds 600 gulden. Later kreeg ik van iemand een elektrische gitaar en was de wens naar het spelen in een band snel gemaakt. Ik ben begonnen in de schoolband en in de jaren erna nog wat bij andere bands gespeeld en wat koren begeleid. Op dit moment begeleidt ik al 6 jaar met veel plezier het "Shantykoor de Hoeksche Waard" die gemiddeld zo'n 60 optreden per jaar hebben, speel en zing ik in een band die voornamelijk Nederlandse nummers ten gehore brengt en op dinsdagochtend maak ik samen met Paula van Wanrooij muziek. Zij op de piano en ik op de gitaar. Zij is samen met haar zus wereldkampioene geweest op klassiek accordeon en is een virtuoos op de accordeon. Zelf speel ik allerlei genres van country, pop, blues, Reggea tot klassiek met een voorliefde voor Jazz gitaar.

Ik speel lead gitaar en ritmisch gitaar (begeleiding). Het mooiste vindt ik de zogenaamde fingerstyle gitaar en mijn grote voorbeeld hierin is Tommy Emmanuel. Wat theorie betreft ben ik goed onderlegd en doe ik zeker niet onder voor iemand die het conservatorium heeft doorlopen. Ik geef zelf al jaren gitaarles, zowel aan beginners als aan gevorderden. Ik geniet altijd weer als ik zie dat mijn enthousiasme overslaat naar de student en dat deze grote sprongen vooruit maakt. Gitaar spelen is mijn lust en mijn leven en dat doe ik dan ook dagelijks met veel passie en enthousiasme en ik hoop dat nog heel wat jaren te blijven doen. Een gitaar is het mooiste instrument wat er bestaat. Denk niet dat je ooit uitgeleerd bent, want ik speel al bijna 40 jaar gitaar en ik leer nog iedere dag bij.

Stefan

Mijn naam is Stefan en ik kom uit een erg muzikale familie. Mijn ouders, broertje, ooms en tantes, neven en nichten kunnen allemaal zingen. Thuis stond de radio altijd aan en werd er luidkeels meegezongen. Op jonge leeftijd werd ik dus al blootgesteld aan veel verschillende muziek. Alleen ik ben de enige die er ook een instrument bij bespeeld. Rond mijn 15e begon de interesse voor rockmuziek, toen bands als System Of A Down, P.O.D., Limp Bizkit en Linkin Park veelvuldig op tv en radio voorbij kwamen. Bij die interesse kwam de wens om die muziek ook zelf te kunnen spelen.

Langzaam veranderde die wens in een drang (geholpen door Nirvana en de film School of Rock). Redelijk intuïtief, nooit echt getwijfeld, koos ik de gitaar. Mijn vader had nog een akoestische gitaar op zijn slaapkamer staan van die blauwe maandag dat hij gitaarles had.

Omringd door muzikale familie en vrienden leerde ik mijn eerste akkoorden. Dat was flink onwennig en ook een beetje pijnlijk aan mijn vingers (dat gaat snel weer weg hoor). Al snel kon ik, nog wat houterig, liedjes spelen. Met wat ik nu wist van gitaarspelen en met een beetje hulp van het internet, was ik echt overtuigd. Ik kocht mijn eerste elektrische gitaar en begon te rocken.

Vanaf 2006 speel ik in verschillende bands. Eerst als zanger die er een beetje gitaar bij speelt. Met open mond kijkend naar de lead-gitarist die er weer een belachelijk goede solo uit trekt.
Daarna als zanger en de enige gitarist. En nu zelf als lead-gitarist bij NISSE BODIL. Daarnaast ben ik in 2012 mee op tour door de Balkan geweest met de band Neon Rainbows (als lead-gitarist).

Op de elektrische gitaar ben ik vooral rock-gericht (in de breedste zin van het woord), maar kan ik ook in andere stijlen uit de voeten: blues, funk, soul, metal etc. Na drie jaar rocken wilde ik ook rustige muziek maken en kwam de akoestische gitaar (terug) in beeld. Ik begon naast rock-liedjes ook rustige, intieme liedjes te schrijven en leerde ik zonder plectrum te spelen en te tokkelen.

Ik vind het geweldig om mijn kennis over te dragen aan anderen. Of het nu een beginner is (van welke leeftijd dan ook, je bent nooit te oud), of een gevorderde. Door de enorme veelzijdigheid van het instrument en alle verschillende technieken en stijlen ben je nooit uitgeleerd. En ja, ik leer ook nog elke dag!


Laura

Hoi! Mijn naam is Laura en ik ben ook als klein kind (5-6 jaar) begonnen met gitaar spelen. Het noten lezen ging mij beter af dan letters lezen. Een b en een d spelen ging gemakkelijker dan het opschrijven. De leraar die ik toen der tijd had, was gespecialiseerd in klassieke muziek. Ik heb daarom ook jaren lang klassieke muziek gespeeld. In het begin was het spelen erg moeilijk en had ik vaak pijnlijke vingers en blaren. Het duurde ook wel eventjes voordat ik eindelijk een echt liedje kon spelen, omdat notenschrift lezen best wel lastig is, maar het was het zeker waard!

Uiteindelijk werd ik wat ouder en interesseerde ik mij meer in de popmuziek en ben ik van pianissimo's (Italiaanse term voor zeer zacht spelen), crescendo's (Italiaanse term voor aanzwellend spelen) en accelerand's (Italiaanse term voor sneller spelen) naar leuke tokkeltjes en akkoorden van Krezip en James Blunt gegaan. Dit was een grote overstap, want notenschrift is heel wat anders dan akkoorden en tabs.

Nadat ik de basis akkoorden onder de knie had, ging ik steeds meer top 40 muziek spelen en begon ik er bij te zingen. Dit beviel mij zo erg dat ik sinds die tijd niets anders meer doe. Ik heb nog wel eens bevliegingen gehad, dan speelde ik een tijd jazz, blues of spaans, maar toch kwam ik altijd weer terug op het meezingen met popliedjes, terwijl ik mijzelf begeleidde. Ik werd steeds beter in tokkeltjes op moeilijke akkoorden en kon ook steeds moeilijkere liedjes spelen.

Toen ik een jaar of 11 was ben ik over gestapt naar een andere leraar. Die raadde mij gelijk aan om mijn eigen liedjes te gaan schrijven. In heb begin vond ik dat erg lastig, want waar moet zo'n liedje nou over gaan en wat voor akkoorden passen daarbij. Maar toen het eerste liedje eindelijk af was volgde er velen.De liedjes die ik schrijf hebben meestal een poppy country tintje. Ik vind het erg leuk om catchy liedjes te schrijven, zoals bijvoorbeeld de liedjes van Nielson (alleen dan in het Engels) en ook vind ik het leuk om Jazz liedjes te maken.

Naast het spelen voor mijzelf vind ik het ook erg leuk om op te treden. Ik heb met verschillende wedstrijden meegedaan (en zo af en toe gewonnen). Zo mocht ik op grote podia's spelen, zoals de Melkweg, maar ook in wat meer intieme settings, zoals in een oude molen hier in de Hoeksche Waard. Het leukste wat ik vind aan het lesgeven is om mijn leerlingen te zien groeien. Dat ik mijn ervaringen in de muziek met ze kan delen en dat ik elke week weer vrolijke enthousiaste mensen met een gitaar in hun handen zie zitten, die niet kunnen wachten om weer wat nieuws te leren.

Naast het les geven en het singer/songwriting, ben ik bezig om piano te leren spelen en studeer ik in Haarlem Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken. Kort gezegd leer ik het kunnen maken van MRI's, CT's, Röntgenfoto's en echo's, leer ik het kunnen bestralen van mensen en leer ik Nucleair Geneeskundige onderzoeken uit te voeren.

 

 

Shop - Gitaarles - Onderhoud

Copyright © 2013 - 2020 GitaarSessies | Gitaarles Hoeksche Waard